Tiny solutions with big impact

Cerințele unei idei de aplicție Web, Mobil sau Desktop

Cerințele unei idei de aplicție Web, Mobil sau Desktop

Primul pas spre implementarea ideii tale este să scrii un document pentru a comunica în mod clar ce anume vrei să construiești. Următorii pași vor ajuta echipa ta de programatori să înțeleagă cerințele tale. Un efect imediat va fi reducerea sau chiar eliminarea costurilor de reproiectare. Poți descărca acest șablon pentru a începe mai ușor.

idee cerințe

1 Definirea proiectului

În scopul definirii proiectului trebuie să încerci să descrii ideea ta cât mai detaliat. Pentru început ajută echipa ta de programatori să identifice funcționalitatea de bază răspunzând la următoarele întrebări:

“Ce vrei să construiești: un website, o aplicație mobil, o aplicație desktop, un magazin online? Care este scopul/specificul proiectului?”

2 Funcționalitatea neobișnuită

Anunță echipa ta despre funcționalitatea non-standard necesară. De exemplu: calculatoare de cost, localizare, zone restricționate membrilor, bonuri valorice, afiliați etc. Cel mai ușor mod de a defini aceste funcționalități este să răspunzi la următoarele întrebări pentru fiecare funcționalitate în parte.

  • Ce dorești să acționezi?(să completezi un formular, să afișezi un grafic, să traduci conținut, să apeși un buton etc. )
  • Ce ar trebui să se întâmple când faci asta? (notificare, email, sms, produse recomandate, apar oferte, se poate naviga în mai multe limbi etc.)
  • Care va fi rezultatul final dorit al acestei acțiuni? (o vânzare, o listă de date ale clienților, încurajarea clienților să rămână pe site etc.)

Ultimul răspuns oferă programatorilor scopul tău final, în caz că ei cunosc deja o soluție mai bună gata de implementare.

3 Structură

Oferă echipei tale o listă de pagini/ecrane/ferestre și schițează interfața dorită. Acest pas va arăta programatorilor ce controale și ce informație vrei să prezinți utilizatorului la fiecare pas. Cea mai simplă modalitate de a descrie o interfață este să o desenezi, apoi să prezinti un exemplu de proiect similar. De exemplu următoarea imagine este un exemplu de schiță pentru pagina acasă a unui site similar cu acesta http://tinytech.ro/.

 

cerințe wireframe

4 Mentenanță și suport

La finalul cerințelor trebuie să oferi echipei tale de programatori o listă de cerințe repetitive sau complicate ce urmează să fie efectuate în mod regulat. De exemplu, ai putea cere automatizarea următoarelor:

  • Postarea de articole, știri, oferte și evenimente
  • Adăugarea de produse
  • O campanie publicitară și prezență socială
  • Crearea sau portarea de conturi de email

Trimite apoi cerințele proiectului sub formă de document către câteva firme de dezvoltare software apoi cere un preț și o dată limită. Ai putea folosi chiar acest șablon pe care noi l-am creat în acest scop. Și dacă tot l-ai scris trimite-ni-l și nouă: Contact

 
Share This:
Sorin
Software architect

Sorin has a Ph.D. in computer science. He handles architectures, database design, research and consulting.