Tiny solutions with big impact

Dezvoltarea aplicatiilor mobile

Dezvoltarea aplicatiilor mobile

Mobile
Dezvoltarea aplicatiilor mobile nu mai este optionala din cauza varietatii de ecrane si dispozitive disponibile. Din anul 2014 mai mult de jumatate din activitatea de pe internet se efectueaza cu ajutorul dispozitivelor mobile.

Momentan exista trei optiuni pentru compatibilitate cu dispozitive mobile: site-uri flexibile, aplicatii hibride si aplicatii native.

Site-urile flexibile sunt cea mai ieftina solutie. In principiu template-ul se adapteaza la marimea ferestrei browserului web. Este garantat ca va merge pe orice dispozitiv care are instalat un browser. Deasemenea este foarte probabil ca exista un CMS (sistem de gestiune a continutului) cu toate functionalitatile necesare. CMS-urile sunt usor de configurat in timp util si gestionat de catre o persoana fara cunostinte solide de programare. Un dezavantaj ar fi ca nu exista acces direct catre senzorii de pe dispozitivele mobile: camera, gps, accelerometru etc.

Aplicatiile hibride sunt compromisul convenabil intre pret si eficienta. In acest caz un site web este incapsulat intr-o aplicatie mobila care il va incarca automat la pornire. Exista o multitudine de biblioteci pentru diferite dispozitive si senzorii lor. Aplicatiile hibride sunt usor de adaptat la toate dispozitivele de pe piata si pot fi poztate pe marketurile de aplicatii aferente. Complexitatea implementarii poate creste din cauza necesitatii incapsularii bazei de date intr-un modul de servicii web numit generic API. Astfel, atat aplicatiile cat si site-ul web vor interactiona cu baza de date prin API.

Aplicatiile native sunt eficiente si scumpe. Acestea necesita un API deasemenea dar nu functioneaza decat pe un singur dispozitiv. Prin urmare va costa cat o aplicatie hibrida inmultit cu numarul de dispozitive pe care se doreste sa ruleze inclusiv o varianta de web. Avantajul major este eficienta, interfetele arata familiar utilizatorilor si senzorii sunt disponibili usor.

Avand o idee mai clara despre diferentele de abordare a unei aplicatii mobile poate puteti lua o decizie mai usor in cazul proiectului vostru. In cazul acesta de ce sa nu ne trimiteti si noua o descriere pentru o estimare gratuita: Contactati-ne

Share This:
admin