Tiny solutions with big impact

Outsourcing către Europa de est

Outsourcing către Europa de est

Outsource

Outsourcing-ul dezvoltării software către Europa de est este o tendință generală a firmelor din vest datorită creșterii cererii pentru programe de calculator de toate tipurile. Această necesitate generează o cerere pentru oameni care pot programa. Numărul de astfel de profesionisti a devenit insuficient în timp scurt ridicând prețul serviciilor software considerabil.

În răspuns la această cerere , în est s-au pregătit foarte mulți programatori ce sunt dispuși să preia toate necesitățile outsourceing-ului străin. Un startup est-European este dispus să lucreze pe 15-20 euro pe oră, sumă care este doar o fracțiune din costurile din vest. În Asia programatorii independenți lucrează chiar pe mai puțin de 10 euro pe oră însa bariera lingvistică și diferența de fus orar afecteaza negativ eficiența colaborării.

Din experiența noastră, companiile din vest încearcă programatorii asiatici însa nu reușesc să obțină rezultate mulțumitoare, apoi încep să își caute un partener est-European. Companiile vestice pot identifica dezvoltatorii software de calitate însa nu pot să le gestioneze efortul decât daca programele lor de lucru se suprapune măcar 4 ore, pentru aceasta e nevoie de un fus orar apropiat. O altă problemă care apare este îngreunarea comunicării cauzate de diferența cultural-lingvistică, din acest motiv se preferă o echipă care vorbeste fluent Engleza și are valori culturale vestice.

Diferența majoră de preț între est și vest a permis înființarea agențiilor care fac profit destul de mare prin intermediere. Acest serviciu este grozav atât pentru clienții vestici cât și pentru dezvoltatorii estici. Clienții sunt mulțumiți pentru că interacționeaza în prorpia limbă cu agenția, plătesc un preț mai mic dar fără să sacrificie calitatea. Dezvoltatorii sunt mulțumiți pentru că au acces la proiectele vestice fără costuri de relocare și astfel pot depăsi proiecte locale cu bugete foarte mici.

TinyTech este stabilită în Europa de est și ofera servicii de dezvoltare soft . Contactați-ne acum.

Share This:
Sorin
Software architect

Sorin has a Ph.D. in computer science. He handles architectures, database design, research and consulting.